3 beste tips voor het afsluiten van een uitvaartverzekering

Geplaatst op
Uitvaart

Een uitvaartverzekering afsluiten doe je eigenlijk niet voor jezelf, maar voor je nabestaanden. Met een goede uitvaartverzekering laat je alles goed verzorgd achter. Je nabestaanden krijgen niet te maken met lastige keuzes en onverwacht hoge kosten.

Veel mensen vinden het lastig om over hun eigen overlijden na te denken maar toch is het verstandig om dit te doen. Waar moet je op letten bij het afsluiten van een uitvaartverzekering? Wat kost een uitvaart eigenlijk? Hoe vind ik de goedkoopste uitvaartverzekering?

In dit artikel drie belangrijke tips die kunnen helpen bij het afsluiten van een uitvaartverzekering.

1. Denk na over je wensen

Als je nog nooit hebt nagedacht over je eigen overlijden dan zit je misschien met de vraag, wat kost een uitvaart?

Begin met na te denken over hoe je afscheid wil nemen van je nabestaanden. Sommige mensen kiezen voor een uitgebreide afscheidsdienst, anderen houden het liever wat soberder. Bovendien maakt het uit of je je laat cremeren of dat je begraven wilt worden. Alle opties komen met een eigen kostenplaatje.

Probeer een lijst te maken met zaken die je belangrijk wilt en die je wilt meeverzekeren. Zo kom je er voor jezelf achter wat een uitvaart kost. Als je dit van tevoren bedenkt maakt dit het zoeken naar een geschikte uitvaartverzekering een stuk eenvoudiger.

2. Kies het type uitvaartverzekering

Er zijn verschillende soorten verzekeringen. Elk met zijn eigen voor- en nadelen en voorwaarden. Je kunt kiezen uit:

●       Naturapakket / Combinatiepolis

 Hierbij kies je niet voor een geldbedrag, maar voor een pakket van producten en diensten. Denk aan rouwkaarten, een kist en de afscheidsdienst. Er kan vaak wel worden gekozen voor een combinatie waarbij er naast het pakket een vrij te besteden bedrag vrijkomt. Hiermee kunnen dingen geregeld worden die niet standaard in een pakket zitten.

●       Kapitaal uitvaartverzekering

 Bij de kapitaal uitvaartverzekering wordt een geldbedrag uitgekeerd waarmee je nabestaanden de uitvaart kunnen regelen. Zij hebben hierbij de volledige vrijheid.

●       Sommenpolis

 Met een sommenpolis krijgen nabestaanden een bedrag uitgekeerd dat vrij besteed kan worden.

Uitvaart

3. Vergelijk verschillende uitvaartverzekeringen

Misschien wel de belangrijkste tip. Vergelijk verschillende uitvaartverzekeringen van verschillende verzekeraars. Zo kom je erachter wat de goedkoopste uitvaartverzekering is en wat de beste opties zijn. Let goed op de verschillende soorten polissen en zoek uit of al je wensen worden gedekt door de verzekering.

Vergelijk ook zaken zoals de looptijd en de premie. Het is bijvoorbeeld belangrijk dat de premie wordt geïndexeerd. De kosten van een uitvaart stijgen geleidelijk. Door de premie te indexeren wordt deze gedurende de looptijd aangepast aan de hoogte van de uitvaartkosten, zo zorg je voor een verzekering die zijn waarde behoudt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *