De voordelen van een snurk beugel

Geplaatst op
snurk beugel

Wist je dat er in Nederland heel veel mensen zijn die snurken? Sterker nog, een meerderheid van de mensen zegt dat ze af en toe of zelfs regelmatig snurken. Dat kan komen door een chronisch probleem maar ook omdat je bijvoorbeeld teveel hebt gedronken. Wat de reden ook is: een snurk beugel kan je helpen.

snurk beugel

Wat is een snurk beugel?

Een snurk beugel is een beugel die je in je mond kunt dragen tijdens je slaap. De beugel zorgt ervoor dat je aanzienlijk minder of helemaal niet meer snurkt. Je kunt dus ook niet meer de mensen om je heen lastig vallen met je gesnurk. Dat is namelijk een veel voorkomende klacht van partners. Er zijn zelfs mensen die een scheiding hebben aangevraagd omdat ze niet konden leven met het gesnurk van hun partner. Dat wil je natuurlijk voorkomen. Dan is de snurk beugel perfect.

Hoe werkt het?

Vaak wordt snurken veroorzaakt doordat je tong in je keel zakt en dik wordt wanneer je ligt te slapen. Je krijgt dan minder lucht dan de bedoeling is. Daardoor ga je harder ademen, door een kleinere opening. Je keel wordt dan immers nauwer gemaakt. Daardoor ontstaat er een ronkend geluid dat als je pech hebt zelfs in een andere kamer nog te horen is. Niet alleen je partner maar echt een heel huis kan last hebben van dat gesnurk van jou. Daar wil je natuurlijk niet verantwoordelijk voor zijn.

snurk beugel

Op maat

Laat een snurk beugel altijd op maat maken bij een specialist of een tandarts. De snurk beugel moet namelijk lekker zitten. Bovendien is een slecht passende snurk beugel soms minder effectief.