Een toekomst met of zonder mondkapjes?

Geplaatst op
knieartrose

Het huidige straatbeeld is compleet veranderd ten opzichte van een jaar geleden. Het is een stuk rustiger, mensen dragen mondkapjes en winkelstraten hebben looprichtingen. Deze veranderingen zijn allemaal het gevolg van de corona-crisis. Hoe lang gaat dit nog duren en hoe gaat de toekomst eruit zien?

Veiligheid staat voorop

In deze bijzondere tijd is bescherming extra belangrijk. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor de mensen om je heen. Ook de overheid heeft een aantal maatregelen opgesteld omtrent bescherming waar iedereen zich aan moet houden. Ten eerste is er het wassen en desinfecteren van de handen. Overal waar je komt hangen posters met instructies over hoe je in deze tijd het beste je handen kunt wassen. Daarnaast staat er bij iedere winkel of andere publieke ruimte een pompje met desinfectiemiddel bij de ingang, zodat iedereen die binnenkomt zijn of haar handen kan desinfecteren. Als tweede is er de mondkapjes plicht. In alle winkels, gebouwen en in het openbaar vervoer is het dragen van een mondkapje verplicht voor iedereen vanaf 13 jaar. Bij bedrijven zoals www.mondkapjes.nl worden er ontzettend veel mondkapjes verkocht. Ook bij andere bedrijven kun je tegenwoordig mondkapjes bestellen. Tot slot is er de afstand. Iedereen moet anderhalve meter afstand houden van elkaar, zowel met als zonder mondkapje. Wanneer iedereen zich aan deze maatregelen houdt, zal het virus zich niet tot nauwelijks verspreiden.

Bij klachten, niet wachten

Het advies van de overheid is om je bij klachten altijd te laten testen. Dit kan bij de GGD of via een sneltest. Steeds meer mensen kiezen voor een sneltest en die kan bijvoorbeeld bij Coronatestnederland.nl. Het grote voordeel aan een sneltest is dat je vaak snel terecht kunt en dat je de uitslag van de test binnen 15 minuten ontvangt. Je hoeft dus niet extra dagen thuis te zitten in quarantaine om te wachten op de uitslag, waardoor je snel weer terug kunt naar het dagelijkse leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *