Fysiotherapie nodig?

Geplaatst op

Heb je last van je spieren en gewrichten en is het moeilijk voor je om te bewegen? Dan kan het zomaar zijn dat je wel wat hulp kunt gebruiken van een fysiotherapeut. Een fysiotherapeut kan de pijn verminderen en het lichaam beter laten functioneren. Maar wat doet een fysiotherapeut nu precies en hoe weet je of je een fysiotherapeut nodig hebt? Je leest het hier!

Wat is een fysiotherapeut?

Een fysiotherapeut is iemand die is gespecialiseerd in het behandelen van klachten aan het steun- en bewegingssysteem van de mens. Je mag jezelf pas fysiotherapeut noemen als je de opleiding fysiotherapie hebt afgerond en een BIG registratie hebt weten te bemachtigen. BIG staat voor Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg. Fysiotherapeuten kunnen werkzaam zijn bij verschillende organisaties en instanties, zoals revalidatiecentra, ziekenhuizen, verpleeghuizen of sportcentra. In de meeste gevallen heb je een verwijsbrief nodig van de huisarts om terecht te kunnen bij een fysiotherapeut. Hierbij is het ook verstandig om een aanvullende verzekering af te sluiten.

Wat doet een fysiotherapeut precies?

Een fysiotherapeut behandeld klachten die te maken hebben met bewegen. Dit kunnen bijvoorbeeld klachten zijn aan je arm, nek of schouder. Maar ook bij blessures, rugklachten, reuma of artrose kan een fysiotherapeut nuttig zijn. Als je naar een fysio gaat krijg je begeleiding in het uitvoeren van oefeningen, waarmee de klachten op ten duur zullen verminderen. Deze oefeningen kun je bij de fysio uitvoeren, maar meestal word je ook opgedragen om dit een paar keer per week thuis te doen. Deze oefeningen maken de spieren losser en soms masseert een fysio ook pijnlijke spierpunten. De meeste fysiotherapeuten geven je hiernaast ook advies over een gezonde levensstijl en hoe je actief kunt blijven.

Fysio zoeken

Ben je op zoek naar een fysiotherapeut in omgeving Den Haag? In deze buurt zijn er zijn meerdere praktijken te vinden, waaronder fysiotherapie Ypenburg of Leidschenveen. Hier word je zo snel mogelijk van je klachten af geholpen.