Help! Hoe vind ik een verloskundige?

Geplaatst op

Je bent zwanger! Gefeliciteerd! Hier komt natuurlijk super veel bij kijken. Je krijgt allerlei nieuwe taken die je moet uitvoeren, zaken die geregeld moeten worden, maar ook: het kiezen van een verloskundige. Je wilt natuurlijk een verloskundige in je eigen regio vinden die snel naar je toe kan als er iets is. Hieronder lees je een aantal tips over het vinden van een verloskundige in grotere steden.

Aanmelden

Allereerst raad ik aan om je zo snel mogelijk aan te melden bij een verloskundigenpraktijk bij jou in de buurt. Bij geliefde praktijken, in bijvoorbeeld Den Haag, is er een beperkt aantal aanmeldingen mogelijk in een periode, dus zorg ervoor dat je dit zo snel mogelijk doet. Weet je niet hoe je populaire praktijken kunt vinden? Zoek bijvoorbeeld eens op verloskundige Den Haag op Google. Je krijgt de populairste direct te zien.

Wat nu?

Nadat je, je hebt aangemeld kun je contact opnemen om een afspraak te maken met een verloskundige. Je mag zelf bepalen welke verloskundige je kiest. Het voordeel aan grotere steden is dat er vaak meer opties zijn. Kies allereerst een praktijk die bij je past. Vraag daarnaast ook rond aan andere vrouwen naar hun ervaringen met de praktijk. Op de website kun je informatie lezen over de verloskundigen en met behulp van deze informatie kun je een afspraak inplannen.

Wat is een case load verloskundige?

Een case load verloskundige is een zelfstandige verloskundige. Heb je, na het oriënteren, een verloskundige gevonden en werkt zij niet bij een verloskundigenpraktijk? Dit betekent dat zij solo werkt in eigen praktijk. Met elke afspraak zul je elke keer dezelfde verloskundige zien en daarmee een band opbouwen. Vaak zijn case load verloskundigen flexibeler in hun doen en laten. Zorg ervoor uitgebreid kennis te maken met elkaar, want je zult elkaar vaak en voor een langere periode zien.

Heb je zelf nog tips? Deel ze dan hieronder!