Massage tegen migraine

Geplaatst op
massage-tegen-migraine

Migraine is een heftige vorm van hoofdpijn en heeft invloed op je dagelijkse bezigheden. Het komt in verschillende vormen voor, waardoor het voor ieder persoon anders is. Om ervoor te zorgen dat deze hoofdpijn verminderd, wordt er massage ingezet om dit te verlichten. Doe hiervoor een massage opleiding, zodat je weet hoe je het beste kunt masseren. Deze massage kan zowel de hoofdpijn voorkomen en genezen. Echter is de behandeling tussen voorkomen en genezen wel verschillend.

Triggerpoints

In je lichaam en dan voornamelijk rondom het hoofd zitten er triggerpoints die migraine opwekken en kunnen verlichten. Triggerpoints zijn drukpunten waar ook knopen kunnen ontstaan. Deze knopen zijn samentrekkende spieren die zich als het ware tot een klont vormen onderhuids. Knopen ontstaan door een houdingen waardoor spanning ontstaat. Dit kan doordat je verkeerd achter je laptop zit of omdat je met de kou je schouders ophaalt. Echter kunnen knopen ook ontstaan door spanning van stress. 

Voorkomende massage

Door structureel naar een masseur te gaan, worden de knopen los gemasseerd zodat deze spanning wordt weggenomen. Je kunt ook een massage cursus doen om erachter te komen hoe je een massage tegen migraine kan geven. Deze massage wordt van de rug, via de nek naar het hoofd, zodat de spanning niet naar het hoofd zal stijgen. 

Genezende massage

Je kunt ook kiezen voor een genezende massage. Let op! Dit werkt overigens niet bij iedereen. Hierbij zoek je de drukpunten op het hoofd op waarbij je deze punten triggert en verbindt. Door deze punten te masseren wordt er spanning weggenomen. Voorbeelden van deze drukpunten zijn je linker- en rechter slaap en je Atlas (wervel) die bovenaan je ruggenwervel zit in het achterhoofd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *