Omgaan met stress

Geplaatst op
Omgaan met stress

Toen ik bij de huisarts op consultatie ging omdat ik me al een tijdje niet zo lekker voelde, omdat ik ook niet meer goed sliep… zei hij me dat ik mogelijks overreageerde op de stress in mijn leven. Ergens was dit helemaal niet zo verrassend en weet ik vanwaar deze stress komt: vanop het werk. Toch wil ik niet veranderen van werk. Mijn huisarts vertelde me dat het misschien geen slecht idee was om eens te bekijken om te leren omgaan met stress. Hij stuurde me door naar deze praktijk.

Omgaan met stress

Hoe heb ik dit allemaal ervaren?

Ik wist eigenlijk niet goed wat ik kon verwachten. Ik was hier helemaal niet in thuis. Zou dit wel iets voor mij zijn? Was dit niet allemaal kwakzalverij? Ik besloot even contact op te nemen met deze persoon. Ik vond wel dat deze persoon zeer vriendelijk en begrijpend overkwam. Dit stelde me ergens al wat gerust, maar ik bleef toch nog wat onzeker. Deze persoon had me dit alles wel goed uitgelegd, maar hoe zou dit nu zijn in levende lijve? Ik besloot het eens te proberen. Je weet maar nooit, erger kon het toch niet dacht ik. Het was zeer vreemd om met kleurentherapie te werken, maar ik voelde me na de eerste sessie wel al een stuk lichter, hoe vreemd ook. Ik heb dan ook snel een tweede sessie ingepland, aangezien ik wel opnieuw wilde genieten van deze voordelen. Een zeer goed teken dus als je het mij vraagt. Ik vond het een heel speciale ervaring natuurlijk, had dit ook helemaal niet verwacht, maar ik ben zeer tevreden dat ik de beslissing genomen heb. Uiteindelijk was dit alles het geld waar vond ik. Ik vind het een echte aanrader om te leren omgaan met stress.

Omgaan met stress