Relatietherapie, dat is toch niets voor ons?!

Geplaatst op
Relatietherapie

Het gaat al een tijdje niet zo lekker in jullie relatie. Jullie worden opgeslorpt door de drukte van alledag. In het begin van jullie relatie namen jullie nog echt de tijd voor elkaar, nu komt dat er vaak niet van. Wél zijn er irritaties die soms uitmonden in heftige discussies of zelfs ruzies. Je bent niet blij met deze situatie, maar je weet ook niet hoe jullie hier wat aan kunnen veranderen. Herkenbaar? Je bent zo persoonlijk betrokken bij je eigen relatie, dat het soms moeilijk is om met afstand te kijken naar wat er mis gaat of beter kan. Relatietherapie Rotterdam wordt vaak gezien als een zwaar middel en is voor veel stellen nog een taboe. Dat is heel jammer, want een relatietherapeut kan veel voor jullie betekenen. Juist ook voordat jullie relatieproblemen uit de hand lopen. Relatietherapie is niet de laatste strohalm, het is een nieuwe kans.

Relatietherapie


Hulp vragen vereist moed


Hulp vragen is vaak moeilijk. Je moet je kwetsbaar opstellen en het voelt vaak als falen. Jullie moeten jullie problemen toch zelf kunnen oplossen als twee volwassenen? Daar hebben jullie toch geen hulp bij nodig? Toegeven dat je hulp nodig hebt en het niet alleen af kan, vereist veel kracht. Het begint met het erkennen van jullie relatieproblemen. Vaak heeft één van jullie beiden uiteindelijk de moed verzameld om aan te geven dat het toch niet zo lekker loopt in jullie relatie. Sommige partners steken hun kop nog even in het zand en ontkennen dat er sprake is van problemen in jullie relatie. Andere partners erkennen de problemen wel, maar willen hierbij geen hulp. Zo is gezamenlijk hulp vragen misschien nog wel moeilijk dan alleen hulp vragen voor jezelf. Je moet er samen achter staan en er voor willen gaan. Is dat het geval, dan biedt Relatietherapie Rotterdam volop kansen.De relatietherapeut staat voor jullie klaar


Relatietherapie is soms lastig en confronterend. Je wordt geconfronteerd met jezelf en met de ingesleten patronen in je relatie. Die patronen zal je misschien op andere punten in je leven ook tegenkomen. Jullie kunnen niet meer met een bocht om jullie problemen heenlopen. De relatietherapeut zorgt voor een omgeving waarin jullie je veilig voelen. Veilig genoeg om jullie diepste gevoelens en frustraties naar elkaar uit te spreken. De relatietherapeut zorgt ervoor dat jullie hier allebei de ruimte voor krijgen en zal ook doorvragen. De therapeut spiegelt jullie gedrag en met praktische oefeningen en tips leren jullie ingesleten patronen te doorbreken en ander gedrag te laten zien. Dat gaat niet vanzelf, maar met hulp kunnen jullie zeker grote stappen zetten. De Relatietherapie Rotterdam is kortdurend. Jullie krijgen in de therapie voldoende handvaten om daarna zelf verder aan de slag te gaan. Maak een afspraak bij de relatietherapeut in Rotterdam voor een kennismaking. De therapeut zal tijdens de intake stilstaan bij de problemen die jullie ervaren. Het biedt jullie de mogelijkheid om te ervaren of er een klik is. Als jullie na de intake besluiten er voor te gaan, werken jullie samen met de therapeut in de sessies aan oplossingen voor jullie problemen. Wonen jullie niet in de omgeving van Rotterdam? Ook op andere plekken in het land kunnen jullie terecht voor relatietherapie. Relatietherapie is er voor alle stellen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *