Via internet contact met DieetPlaneet

Geplaatst op
online dietist

Het kan natuurlijk voorkomen dat je geen tijd of mogelijkheid hebt om langs te komen op een van de praktijklocaties van DieetPlaneet. Het is dan mogelijk via internet/ online contact te hebben met een diëtist. Met een online diëtist ben je flexibel en kun je een tijdstip inplannen wat voor jou het beste uitkomt. Ook als je bijvoorbeeld op vakantie bent of voor je werk in het buitenland, kan je online het consult met je dietist gewoon laten doorgaan. Ook handig om te weten: Consulten bij de online dietist van DieetPlaneet zijn mogelijk in verschillende talen naast het Nederlands: ook in het Engels, Spaans, Portugees, Turks en Arabisch.

Consult

Telefonisch of videoconsult

Bij de online diëtist kan je het consult met je dietist laten plaatsvinden via internet/ videobellen. In de online agenda op de website kun je met de diëtist een consult naar keuze inplannen. Een persoonlijke afspraak op een van de locaties of een consult via videobellen is natuurlijk een stukje persoonlijker, maar het is bij DieetPlaneet ook mogelijk om het consult via de telefoon te doen. Heb je een telefonische of online intake ingepland omdat je wilt afvallen? Dan is het handig om je een meetlint klaar te leggen om je buikomtrek te kunnen meten en een weegschaal om je gewicht te checken.

Ideale gewicht

Vergoeding door je zorgverzekering

Ook de online diëtist wordt vergoed vanuit het basispakket van je zorgverzekering wanneer de reden van de afspraak medisch van aard is. De vergoeding voor consulten bij de diëtist zit in je basispakket, je krijgt (ook in 2020) drie uur vergoed (per kalenderjaar). Een doorverwijzing van je huisarts vindt de dietist erg handig maar is bij de meeste verzekeraars niet verplicht. Heb je al andere medische kosten gemaakt? Houd bij vergoeding vanuit je basispakket dan wel rekening met je eigen risico. Als je jonger bent dan 18 jaar of wanneer je binnen ketenzorg valt (voor bijvoorbeeld COPD of diabetes), dan heb je helemaal niet te maken met een eigen risico dus dat is helemaal gunstig!