Wanneer je absoluut gebruik moet maken van podotherapie

Geplaatst op

Helaas ondervinden wij allemaal wel eens problemen aan ons lichaam. En dan heb ik het toch echt over fysieke ongemakken. Deze ongemakken zijn niet altijd gerelateerd aan een specifieke sport. Het kan namelijk ook zo zijn dat je altijd al bepaalde problemen aan bijvoorbeeld je voeten hebt gehad die er voor zorgen dat je niet op een normale manier kan sporten of werken. In deze blog zal ik een aantal fysieke ongemakken benoemen waarbij de oplossing makkelijker is dan je dankt: podotherapie. Lees je mee?

Ongemakken aan de voet

Een podotherapeut helpt je voornamelijk bij voetklachten en alle ongemakken die daarbij komen kijken. De meest voorkomende problemen die podotherapeuten tegenkomen zijn toch wel problemen aan de tenen (denk aan een stijve grote teen), hielspoor of een zenuwinzinking in de voet. Deze fysieke ongemakken kunnen ertoe leiden dat je niet meer zeker in je schoenen staat en daardoor geen sport meer gaat of kan beoefenen. We kennen allemaal nog wel de speler van Feyenoord die ontzettend veel last had van zijn teen tijdens het voetballen. Dit zorgde er voor dat hij nooit echt uit de verf kwam.

Een podotherapeut kan in dat geval helpen om te zorgen dat jouw problemen worden verholpen of zo erg worden verlicht dat jij weer normaal kan lopen en het liefst sporten. Door het beoefenen van een sport blijft je fit!

Houdings- en bewegingssysteem problemen

Doordat je bijvoorbeeld last hebt van je voet kan dit resulteren in een foute houding of bewegingen die er weer voor zorgen dat je last krijgt van je rug of heup. Je gaat je lichaam namelijk corrigeren op een verkeerde manier want je hebt voetproblemen. Ook dan komt podotherapie van pas.

Geschikte podotherapeut vinden

Als je kampt met fysieke ongemakken en op zoek bent naar een voetexpert dan raden we je aan om gecertificeerde praktijken te zoeken. Ze kunnen jou het best helpen met je fysieke ongemakken.