Wat houdt kraamzorg Roosendaal nu precies allemaal in?

Geplaatst op

Het spreekt voor zich dat de eerste dagen bij thuiskomst na de bevalling behoorlijk zwaar kunnen zijn voor jou als moeder. Bovendien is het ook niet ondenkbaar dat dit een grote druk legt op je partner. Gelukkig bestaat er in Nederland zoiets als kraamzorg. Voor mensen uit Roosendaal geldt bijvoorbeeld dat zij zich door middel van kraamzorg Roosendaal tijdens de eerste dagen na de zwangerschap thuis kunnen laten bijstaan door een ervaren kraamverzorgster. Je zal al snel kunnen vaststellen dat hier heel wat interessante voordelen aan verbonden zijn. Zou jij ook graag meer te weten willen komen over wat de voordelen van kraamzorg Roosendaal nu precies zijn? Dan is het zeker interessant om de informatie op deze pagina even uitgebreid door te nemen.

Waar kan je bij kraamzorg Roosendaal precies op rekenen?

Indien je van plan bent om een beroep te doen op kraamzorg Roosendaal zal je kunnen vaststellen dat de kraamverzorgster die hiervoor wordt aangesteld je heel wat voordelen kan opleveren. In eerste instantie zal zij je uiteraard bijstaan met heel wat raad en daad voor wat het verzorgen van je baby betreft. Dat is echter niet alles. Wist je bijvoorbeeld dat je ook enkele lichte huishoudelijke taken kan toekennen aan deze kraamverzorgster? Denk op dit vlak bijvoorbeeld aan: 

  1. Het schoonmaken van het toilet en de badkamer;
  2. Het verschonen van het bed;
  3. Het stofzuigen van de slaapkamer. 

Het spreekt wel voor zich dat de kraamverzorgster niet je volledige huishouden moet gaan doen. De nadruk ligt in de praktijk dan ook duidelijk op de verzorging van de moeder en het kind. Eventueel is het in overleg uiteraard wel mogelijk om met je kraamverzorgster nog enkele andere taken af te spreken. Hij of zij is echter niet verplicht om daarin mee te gaan. Hou hier dus wel rekening mee.

Hoelang kan je rekenen op kraamzorg Roosendaal?

Natuurlijk spreekt het voor zich dat het ook belangrijk is om te weten hoe lang je precies aanspraak kan maken op kraamzorg Roosendaal. Dit is een beetje afhankelijk van de situatie. In ieder geval is het zo dat elke vrouw in Nederland recht heeft op het verkrijgen van kraamzorg. Deze zorg valt namelijk onder de zogenaamde basisverzekering waarvoor een wettelijke verplichting geldt. Op hoeveel uur kraamzorg je aanspraak kan maken wordt bepaald door: 

  • Mogelijke opstartproblemen; 
  • Eventuele complicaties bij de bevalling; 
  • Een traag herstel bij de moeder; 
  • Wanneer er sprake is van een tweeling of een drieling; 
  • Indien het een alleenstaande moeder betreft of niet;
  • Wanneer de borstvoeding niet goed op gang komt. 

In ieder geval geldt voor kraamzorg Roosendaal dat het wettelijke minimum 24 uur bedraagt verdeeld over 8 dagen. Standaard is het echter zo dat er in de praktijk uit wordt gegaan van 49 uur aan kraamzorg verdeeld over de vooropgestelde 8 dagen. Is er geen sprake van borstvoeding, maar wel van kunstvoeding? In dat geval is het zo dat er standaard 45 uur aan kraamzorg wordt toegekend. Dit uiteraard eveneens verdeeld over 8 dagen. Het maximum aantal uren kraamzorg Roosendaal waar je aanspraak op kan maken is in ieder geval bepaald op 80 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *